Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Csütörtökön kezdődik a Határon túli magyar irodalom napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 11.
ImageCsütörtökön délután kezdődik a Határon túli magyar irodalom napjai találkozó; a programokról Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke tájékoztatott. Az 1956-os forradalom és szabadságharc irodalmi megjelenése, az írócsoportok kiállása és magatartása, illetve az emigráció irodalma áll a három napos rendezvény középpontjában.
Tovább...
 
56 csepp vér - az Erkel Színházban is bemutatják a musicalt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 10.
ImageAz 1956-os forradalmat megidéző, fiataloknak szóló musicalt mutatnak be 56 csepp vér címmel a budapesti Erkel Színházban, Szikora János rendezésében október 23-án és 31-én. A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésében létrejött előadásban Lőrinc pátert Feke Pál, Júliát Kiss Diána Magdolna, Robit Börcsök Olivér játssza.
Tovább...
 
Olvasás Éjszakája az Alexandrában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 07.
ImageAz Alexandra Kiadócsoport idén is megrendezi az Olvasás Éjszakáját, amelynek idén a székesfehérvári Alexandra Könyváruház is helyszínéül szolgál a Koronázó téren. A részletes programot alább közöljük.
Tovább...
 
I. Európai Art Mozi Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Pisch Anikó   
2016. október 07.
ImageOktóber 9-én, vasárnap Európa mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas idén első alkalommal rendezi meg az Európai Art Mozi Napot. Az európai film sokféleségét és a művészmozi, mint kulturális tér fontosságát népszerűsíteni hivatott nemzetközi eseményhez 34 ország több mint 1000 művészmozija csatlakozott, köztük a magyar Art Mozi Egyesület harminckét mozit számláló tagsága, így a fehérvári Barátság mozi is.
Tovább...
 
A Tilinkó Zenekar lesz a Közéleti és Kulturális Szalon következő vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 06.
ImageA friss Fricsay-díjas Tilinkó Zenekar lesz a szeptemberben elindított Közéleti és Kulturális Szalon következő vendége. A program célja olyan emberek bemutatása a nagyközönségnek, akik az élet különböző területein elismerésben részesültek Székesfehérváron. A hétfő este 18.00 órakor kezdődő rendezvényen a zenekar tagjaival Látrányi Viktória televíziós műsorvezető beszélget. A kulturális rendezvényre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!
Tovább...
 
Spencer emlékére zenélnek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. október 05.
Guido és Maurizio De Angelis pályafutásuk során világ leghíresebb filmzene írói közé emelkedtek. Oliver Onions néven ők írták a legtöbb Bud Spencer és Terence Hill film zenéjét, de kiterjedt munkásságuk alatt több álnéven is dolgoztak (Guido & Maurizio De Angelis, M&G Orchestra, Dilly Dilly, Oliver Onions). A világhírű olasz szerző és előadóművész testvérpár november 29-én egy nagyszabású koncerttel rója le tiszteletét Bud Spencer előtt, személyes barátként elbúcsúztatva a nemrégiben elhunyt világsztárt.
Tovább...
 
Hermannos sikerek Országos Népzenei Találkozón Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 04.
ImageSikeresen szerepeltek a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI növendékei a hétvégén Bonyhádon megrendezett Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón. Kiemelt nívó díjas produkciót mutatott be Légrády Eszter népi ének, Gubinecz Ákos - Légrády Eszter népi ének duó, Tulipán Zsombor népi furulya, Gubinecz Ákos népi ének és a Fehérvári Fickók népi együttes kategóriában.
Tovább...
 
Francia sanzonest, ökosarok, kirándulások és éjszaka a könyvtárakkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 04.
ImageTegnap kezdődnek el az Országos Könyvtári Napok vasárnapig tartó programjai. A Nagy Könyvtári Beavatással az idei évben a Zöld könyvtár, Könyvválasztó, Múltidéző, Könyvtári legek, Mozdulj ki! és Könyves vasárnap témákat járják körbe, kiemelten koncentrálva a színvonalas könyvtári szolgáltatásokra, az öko-programokra, a helyi értékek bemutatására, valamint a több generációs játékokra.
Tovább...
 
Vox Mirabilis Kamarkórus évadnyitó koncertje Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 30.
„Ave Maria!” - a Vox Mirabilis Kamarakórus 2016/17-es Hangversenybérletének évadnyitó koncertje 2016. október 2-án, vasárnap, 19:00 kezdődik a Jézus Szíve Templomban Székesfehérváron.
Tovább...
 
Közös koncert a Zenei világnap alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 30.
ImageNagyszabású ünnepre készül Székesfehérvár, a Zene világnapja alkalmából, szeptember 30-án. Az Alba Regia Sportcsarnokban pénteken este a zenéé lesz a főszerep. A rendezvényen felcsendülnek klasszikus művek és népzenei dallamok, valamint átadják a Fricsay Richárd-díjat is.
Tovább...
 
Kirándulások, játékok és zöld programok a könyvtárakkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 29.
ImageA Nagy Könyvtári Beavatás jegyében zajlanak október 3-9. között az Országos Könyvtári Napok. A változatos kínálatban pszichológiai előadások, zöld programok, kiállítások, kirándulás és a legkülönfélébb jóga vagy thai chi bemutató is helyet kapott a hagyományos események mellett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3279 - 3289 / 6215